Nápoj z řepy
Suroviny
- 1 syrová červená řepa
- 1 středně velká hruška
- 25 g čerstvých špenátových listů
- neperlivá voda
Postup
- řepu oloupeme a nakrájíme na rozkrájíme na osm menších částí
- omyjeme hrušku, zbavíme ji slupky a jádřince
- řepu, hrušku a špenátové listy vložíme do mixéru či odšťavňovače
- získané pyré můžeme ještě dle libosti zředit neperlivou vodou
- ihned podáváme
Syrová červená řepa podporuje správnou funkci jater, také napomáhá čistit trávicí trakt. Listy špenátu obsahují vitamín A, který má blahodárný vliv na zrak. Chrání sliznice a předchází například Bronchitidě. Obsažené minerály a vitamíny skupiny B působí na stav vlasů, nehtů, kardiovaskulární a nervový systém. Proto se konzumace špenátu především doporučuje lidem s anémií. Hruška nejen, že obsahuje riboflamin a vitamíny A a C, především nápoji dodá nutnou sladkou chuť, proto jej není nutné dále doslazovat.