Špenátový základ
Ingredience
- 150 g listového špenátu
- 1 avokádo
- 2 kiwi
- 1 lžíce limetkové šťávy
- 100 g ananasu
- l lžička prášku čaje Matcha
- 100 ml vody
- 1 lžíce agávového sirupu
Postup
- rozkrojíme avokádo, zbavíme ho pecky a za pomoci lžíce vyjmeme světlezelenou dužinu z tvrdé slupky
- oloupeme kiwi
- špenát, avokádovou dužinu, kiwi vhodíme do mixéru
- přidáme vodu a limetkovou šťávu
- rozmixujeme
- do směsi nasypeme čaj Matcha
- dosladíme sirupem
- mixujeme dohladka
- podáváme
Zajímavosti
Avokádo lze konzumovat i ve slané podobě. Lze ho přídávat do zeleninových salátů či z něj připravovat guacamole. Guacamole je velmi snadná a chutná pomazánka. K dužině avokáda se přidají pouze nakrájená rajčata, nakrájená cibulka a směs se dochutí solí, pepřem a citrónovou šťávou, která se nepřidává pouze na chuť, ale díky ní si pokrm zachová nádhernou zelenou barvu. Guacamole lze podávat s čerstvou zeleninou nebo namazané na pečivo.